Bestand:MCC-39636 Barbara (1).tif

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(3.394 × 4.724 pixels, bestandsgrootte: 45,89 MB, MIME-type: image/tiff, 2 pagina's)


Beschrijving

Nederlands: Barbara   (Wikidata search (Cirrus search) Wikidata query (SPARQL)  Create new Wikidata item based on this file)
Kunstenaar
Nederlands: Anonymous (Mechelen)
Titel
Nederlands: Barbara
Beschrijving
Nederlands: Barbara is staande voorgesteld, rustend op haar rechterbeen. In haar rechterhand houdt zij een opengeslagen boek. Rechts van haar staat de toren, haar attribuut. Haar vlechten vallen als een halsketting over haar schouders. Barbara staat op een ondergrond, die op een geprofileerd, zeshoekig voetstuk rust.

Op haar hoofd een tulband met een parelsnoer en afhangende slip en een kroon met bladornamenten. Zij is gekleed in een ondergewaad, waarover een bovenkleed, met nauw lijfje en vierkante halsuitsnijding, dat aan de onderzijde is afgezet met pendeloques. Onder de taille is het gewaad ingesneden, evenals in de lange afhangende mouwen. Het is opgenomen door een lint, dat in twee aan de uiteinden geknoopte slippen uitwaaiert vanuit een soort rozet. Aan de gordel hangt een rozenkrans met ruitvormig amulet.

Gemerkt met de drie palen van Mechelen op de onderkant van het voetstuk en op de achterzijde van het beeld. Het teken van de polychromeur (?) staat op de voorkant van het voetstuk; het is samengesteld uit het cijfer 4 op een anker en de letters I en S. Op de voorzijde van het voetstuk de tekst: 'S. BARBARA'.

Polychromie: Vrij donker incarnaat met rode blossen; onderkleed lila, overkleed blauw, kroon, boek (bladen wit met zwarte tekst en rode kapitalen), gordel, amulet en pendeloques goudkleurig, haar en rozenkrans roodluster op goud, schoen zwart, ondergrond groen, voetstuk zwart met goudkleurige holprofielen en inscriptie, toren rood met witte voegen, goudkleurige basis, bekroning en kantelen. Het merk van de schilder is verzilverd.

Techniek: Het beeld is aan de achterzijde vlak en ruw afgewerkt. Het voetstuk is apart aangezet. De lood-tinnen ornamenten van het kroontje zijn ingestoken.

Staat: De oorspronkelijke polychromie is overschilderd: onder de blauwe polychromie van het bovenkleed is bij de beschadigingen hier en daar vergulding zichtbaar. De bovenzijde van het hoofd is aangesmeerd.

De linkerhand is afgebroken. De polychromie is op enkele plaatsen afgesprongen.
Datum tussen 1520 en 1524
date QS:P571,+1520-00-00T00:00:00Z/8,P1319,+1520-00-00T00:00:00Z/9,P1326,+1524-00-00T00:00:00Z/9
Techniek
Nederlands: notenhout, verf, lood, tin
Afmetingen hoogte: 43 cm; breedte: 14 cm
dimensions QS:P2048,43.0U174728
dimensions QS:P2049,14.0U174728
Nederlands: Hoogte: 43.0cm, Breedte: 14.0cm, Diepte: 7.0cm
institution QS:P195,Q1954426
Inventarisnummer
BMH bh08608k
Naamsvermeldingen
Nederlands: Foto: Museum Catharijneconvent, Utrecht, foto Ruben de Heer
Bron/fotograaf View this work on the website of Museum Catharijneconvent
Toestemming
(Hergebruik van dit bestand)
VRT Wikimedia

Dit werk is vrij te gebruiken en voor elk doel. Als u dit materiaal wilt gebruiken buiten de Wikimediaprojecten hoeft u daar geen toestemming voor te vragen, mits u de voorwaarden van de licentie zoals vermeld op deze pagina opvolgt.

Er is een mail ontvangen waaruit blijkt dat de rechthebbende op het auteursrecht toestaat dat dit werk wordt gepubliceerd onder de hier vermelde voorwaarden. De correspondentie hierover is nagekeken door een lid van het Volunteer Response Team (VRT). Dit is opgeslagen in ons archief met toestemmingen. De correspondentie is in te zien door een aantal vertrouwde vrijwilligers die toegang tot het archief hebben.  als ticket #2015012610011141.

Als u vragen heeft over de gearchiveerde correspondentie kunt u deze stellen op deze meldingspagina. Ticket link: https://ticket.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketNumber=2015012610011141
Zoek andere bestanden met hetzelfde ticket: SDC query (SPARQL)

Creative Commons CC-Zero Dit bestand is beschikbaar onder Creative Commons CC0 1.0 Universele Public Domain Dedication.
De persoon die een werk voorziet van deze licentie stelt dit werk beschikbaar aan het publieke domein door, voor zover dit wettelijk is toegestaan, afstand te doen van alle rechten op het werk in de zin van het auteursrecht, met inbegrip van alle aanverwante of naburige rechten. U kunt het werk kopiëren, aanpassen, distribueren en uitvoeren, ook voor commerciële doeleinden, zonder dat u daarvoor toestemming hoeft te vragen.

Andere versies

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie17 feb 2015 09:47Miniatuurafbeelding voor de versie van 17 feb 2015 09:473.394 × 4.724, 2 pagina's (45,89 MB)HuskyBot== {{int:filedesc}} == {{Artwork |artist = {{nl|1=Anonymous (Mechelen)}} |title = {{nl|1=Barbara}} |description = {{nl|1=Barbara is staande voorgesteld, rustend op haar rechterbeen. In haar rechterhand houdt...

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Metadata