Blue Blot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Blue Blot was een Belgische bluesgroep die in 1986 werd opgericht door Luke Walter jr. Hij was tot zijn overlijden in 1996 ook de frontman van de groep.

Historie[bewerken]

Blue Blot debuteerde in 1987 met het album Shopping for Love dat op kleine schaal verspreid werd. Daarvoor hadden ze al opgetreden op het Belgium Rhythm 'n' Blues Festival in Peer. De doorbraak naar een groter publiek kwam met de tweede plaat; Bridge to Your Heart uit 1991. Naast het titelnummer werden ook September, Who Is He and What Is He to You (een cover van Bill Withers) en I'll Be Home on Christmas Day (oorspronkelijk van Elvis Presley) uitgebracht op single. De warme, diepe stem van Luke Walter jr. werd vaak vergeleken met die van Tony Joe White, met wie Walter ook meerdere keren samenwerkte.

In 1992 volgde het album Where Do We Go, met daarop onder andere de Toto-cover Hold the Line. Een jaar later vernam Walter dat hij aan leukemie leed. Een reeks concerten werd afgelast en Walter verliet de groep. Toen zijn gezondheidstoestand even verbeterd leek, maakte hij de soloplaat Back to Normal. Enkele maanden later overleed hij op 48-jarige leeftijd.

De groep had intussen met Steve Clisby een nieuwe zanger gevonden, maar dit leidde niet tot nieuwe successen. In 2000 gaven zij nog een concert ter gelegenheid van de release van een best-of, getiteld Blunk.

Leden[bewerken]

Bronnen[bewerken]