Boedelbak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een boedelbak is een aanhangwagen met een overkapping die kan worden gehuurd en die gebruikt kan worden om inboedel te verplaatsen. Boedelbak is een merknaam van het Nederlandse Boedelbak BV, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt voor gelijkende aanhangwagens van andere merken.[1]

Er bestaan varianten met een enkele en met een dubbele as, zowel met als zonder huif. De varianten verschillen qua afmetingen en maximaal gewicht.

De overkapping of huif kan waterdicht worden afgesloten zodat de goederen in de bak niet worden blootgesteld aan regen en wind. Hierdoor is de boedelbak geschikt om te verhuizen. Het huren van een boedelbak is minder duur dan een verhuiswagen.

Voor de zwaardere varianten is een BE-rijbewijs vereist. Boedelbakken kunnen gehuurd worden bij tankstations, meubelhandels en autoverhuurbedrijven.

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Den Boon, T., Geeraerts, D. et al., Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal. Van Dale Lexicografie, Utrecht (2005). ISBN 9789066484276. Zie ook Merknamen in Van Dale-woordenboeken op vandale.nl, 2008.