Botsabsorber

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een botsabsorber is een voertuig dat wordt gebruikt om botsingen op te vangen. De botsabsorber wordt veelal vooraan een wegafzetting geplaatst om de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerker te garanderen.

Het betreft een frame waarbij een botskussen / TMA zich horizontaal kan uitvouwen tot een object waar een auto zijn energie op kan verliezen. Naast het botskussen is er ook een matrixbord of een display gemonteerd, die de weggebruiker voorziet van verkeersinformatie. Daarnaast valt de botsabsorber ook goed op door de alternerende lampen en de witte en rode markeringen die er op aanwezig zijn. Voor de botsabsorber gelden twee type goedkeuringen. Een type goedkeuring voor een botsing met 70 km/h ( TL-2) en een type goedkeuring met 100 km/h.( TL-3) De Botsabsorber / TMA moet voldoen binnen Nederland en de meeste andere landen in de wereld voldoen aan de Amerikaanse norm / richtlijn NCHRP 350 en getest zijn volgens specifiek vastgestelde crashtesten vermeld in het rapport NCHRP 350. De Nederlandse fabrikant Verdegro is een van de fabrikanten van botskussens binnen Europa die met diverse modellen TMA's voldoet aan deze richtlijn en ook reeds getest is conform de verplicht gestelde testen en eisen binnen NCHRP 350.

Op 150 meter voor een botsabsorber liggen andreasstrips op het wegdek die onoplettende bestuurders naar een andere rijbaan moeten dirigeren. Een botsabsorber wordt achter op een speciaal verzwaarde vrachtwagen geplaatst. Mocht een bestuurder niet goed hebben opgelet en op de botsabsorber inrijden dan zorgt het gewicht van de vrachtwagen ervoor dat het geheel niet te ver doorschiet. Een botsabsorber wordt vaak gebruikt bij wegwerkzaamheden en verkeersongevallen op snelwegen en autowegen zodat de mensen die voorbij de botsabsorber aan het werk zijn veilig hun werk kunnen doen. Is er geen vergroot gevaar voor botsingen dan wordt ook wel gebruikgemaakt van een actiewagen.