Boxspring

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De veren in het binnenste van een boxspring

Een boxspring is een verende matras met binnenvering gecombineerd met een onderstel. Door de duurzaamheid en het comfort wordt het systeem vaak toegepast in hotels en wordt ook wel hotelbed genoemd.

Samenstelling[bewerken]

Vrij vertaald is een boxspring een "bak met springveren". Het is dan ook een matrasdrager die is gevuld met metalen spiraalveren en heeft daardoor de nodige loze ruimte. Deze loze ruimte zorgt voor extra ventilatie in de bodem. De binnenkant van deze matrasdrager is meestal afgedekt met schuim. Er worden ook combinaties aangeboden met een harde bak.[bron?] Deze worden vaak gebruikt als hotel boxspring of in vakantieparken met daarop een dikke bonell-binnenvering of pocketvering aangezien dit steviger is en langer mee gaat en hufterproof is. Vaak wordt er een geplastificeerde molton gebruikt om het matras te beschermen tegen transpiratie en om de hygiëne te verhogen.

Boxspringcombinatie[bewerken]

Voor een goed ligcomfort moet er op de boxspring nog een matras gelegd worden en eventueel nog een topdekmatras. De gebruikte matras is meestal een pocketveringmatras. De combinatie van de boxspring met de matras zorgt ervoor dat de ondersteuning van het lichaam beter gereguleerd kan worden ten opzichte van de lattenbodem en de spiraal omdat de boxspring een langere veerweg heeft. Een gemiddelde boxspringcombinatie is tussen de 50 en 70 centimeter hoog. Door de samenstelling is er een goede regulering van vocht en ventilatie en wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld.

Referenties[bewerken]