Boxspring

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De veren in het binnenste van een boxspring

Een boxspring is een verende matras met binnenvering gecombineerd met een onderstel. Door de duurzaamheid en het comfort wordt het systeem vaak toegepast in hotels en wordt ook wel hotelbed genoemd.

Samenstelling[bewerken]

Vrij vertaald is een boxspring een "bak met springveren". Het is dan ook een matrasdrager die is gevuld met metalen spiraalveren en heeft daardoor de nodige loze ruimte. Deze loze ruimte zorgt voor extra ventilatie in de bodem. De binnenkant van deze matrasdrager is meestal afgedekt met schuim. Er worden ook combinaties aangeboden zonder "bak met springveren" enkel een lege harde niet ventilerende bak, met daarop een matras en/of topper, deze noemen zich onterecht een boxspring.[bron?]

Boxspringcombinatie[bewerken]

Voor een goed ligcomfort moet er op de boxspring nog een matras gelegd worden en eventueel nog een topdekmatras. De gebruikte matras is meestal een pocketveringmatras. De combinatie van de boxspring met de matras zorgt ervoor dat de ondersteuning van het lichaam beter gereguleerd kan worden ten opzichte van de lattenbodem en de spiraal omdat de boxspring een langere veerweg heeft. Een gemiddelde boxspring combinatie is tussen de 40 en 55 centimeter hoog. Door de samenstelling is er een goede regulering van vocht en ventilatie en wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld.

Referenties[bewerken]