Boxspring

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De veren in het binnenste van een boxspring

Een boxspring is een verende matras met binnenvering gecombineerd met een onderstel. Door de duurzaamheid en het comfort wordt het systeem vaak toegepast in hotels en wordt ook wel hotelbed genoemd.

Samenstelling[bewerken]

Vrij vertaald is een boxspring een "bak met springveren". Het is dan ook een matrasdrager die is gevuld met metalen spiraalveren en heeft daardoor de nodige loze ruimte. Deze loze ruimte zorgt voor extra ventilatie in de bodem. De binnenkant van deze matrasdrager is meestal afgedekt met schuim.

Boxspringcombinatie[bewerken]

Voor een goed ligcomfort moet er op de boxspring nog een matras gelegd worden en eventueel nog een topdekmatras. Het gebruikte matras is meestal een pocketveringmatras. De combinatie van de boxspring met de matras zorgt ervoor dat de ondersteuning van het lichaam beter gereguleerd kan worden ten opzichte van de lattenbodem en de spiraal omdat de boxspring een langere veerweg heeft. Ook is de instap hoger, wat comfortabeler is. Een gemiddelde boxspring combinatie is tussen de 40 en 55 centimeter hoog. Door de samenstelling is er een goede regulering van vocht en ventilatie en wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld.

Houten kist[bewerken]

Als kostenbesparing kunt u ook een gestoffeerde houten kist aanschaffen. Vaak worden deze als boxspring verkocht, maar zou niet zo mogen heten omdat er geen "springs" oftewel geen veren in zitten. De vering moet dan volledig uit de matras komen en deze zal dan harder aanvoelen.