Boy Zonderman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Boy Zonderman is een typetje uit het kinderprogramma Het Klokhuis.[1]

In de absurdistische korte sketches, geschreven door Jan Riem, werd hem gestalte gegeven door Frank Groothof.[2] Boy is een wat onnozele punker met een licht spraakgebrek, een buikje en een 'stoer' loopje. Tijdens de sketches gaat hij steevast in discussie met de 'verteller' Aart Staartjes, die daarbij veelvuldig voor "bijgoochem" wordt uitgemaakt. Zonderman draagt in elke aflevering een zwart met wit gaasshirt waar een paar flinke scheuren in zitten, een leren riem en een zwarte leren broek. Die zwarte leren broek wordt ook weleens afgewisseld met een strakke legging met een panterprint.

De sketches werden uitgezonden vanaf de lancering van Het Klokhuis in 1988.[1] Nagenoeg elke sketch begon met een loopje op een gillende gitaar en een stem die sprak "Uit het woelige leven van... Boy Zonderman".

Als hobby verzamelt hij confetti, uit Nederland en de overzeese gebieden, in het bijzonder die van vóór de Tweede Wereldoorlog.[3] Daarnaast is hij een dierenvriend: hij houdt van vogels[4] en is erg gehecht aan zijn badeendje.[5]

Enkele sketches[bewerken | brontekst bewerken]

  • De sketch met de vetkuif en de harde wind
  • De sketch met de bril die door kleding heen kan kijken