Brandeis-Bardin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Brandeis-Bardin-campus van de American Jewish University, voorheen bekend als het Brandeis-Bardin-instituut (Engels: Brandeis-Bardin Institute), is een locatie in Simi Valley (Californië) waar allerlei zomerkampen voor kinderen, tieners en jonge volwassenen worden gehouden. Op de campus bevindt zich een opvallend bouwwerk, het House of the Book, dat vaak gebruikt is in films en videoclips.

Geschiedenis[bewerken]

Het Brandeis-Bardin-instituut werd opgericht door Shlomo Bardin, geïnspireerd door de idealen van het begin van de zionistische beweging en de financiële steun van de Amerikaanse rechter Louis Brandeis. Veel bekendheden startten hun carrière op het instituut, waaronder rabbijn Zalman Schachter-Shalomi en grondlegger van het Vernieuwde Jodendom, rabbi Shlomo Carlebach. Ook rabbijnen Abraham Joshua Heschel en Mordechai Kaplan bezochten het instituut. Shlomo Bardin runde het instituut tot aan zijn dood in 1976. Hij ligt begraven op het terrein van het instituut.

In maart 2007 fuseerde het instituut met de University of Judaism om samen de American Jewish University te vormen.

Filmlocaties[bewerken]

De futuristische architectuur van het House of the Book, ontworpen door architect Sidney Eisenshtat, wordt regelmatig als locatie gebruikt voor film- en televisieprojecten. Hieronder staat een selectie:

Externe link[bewerken]