British Amateur Strokeplay Championship

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als je de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd hebt, kun je dit sjabloon verwijderen. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Het Brits Amateur Strokeplay Kampioenschap is een internationaal golftoernooi in het Verenigd Koninkrijk, dat geheel in strokeplay wordt gespeeld. De tegenhanger is het Brits Amateur Kampioenschap waar de laatste rondes in matchplay worden gespeeld. Van beide toernooien bestaat een versie voor dames en heren.

Naast de Britse kampioenschappen bestaan de Engelse kampioenschappen: de Brabazon Trophy (strokeplay) en het Engels Amateur Kampioenschap, waarbij net als bij het Brits Amateur de laatste 64 spelers in matchplay het toernooi afmaken.

Dames[bewerken]

Het damestoernooi wordt internationaal het Ladies' British Open Amateur Strokeplay Championship of het British Women's Open Amateur Stroke Play Championship genoemd. De organisatie is in handen van de Ladies' Golf Union. Het toernooi bestaat uit vier rondes. De eerste rondes worden gespeeld op woensdag en donderdag, daarna is er een cut, waarna de laatste twee rondes op vrijdag worden gespeeld. De handicaplimiet was 6,4 in 2012. Er is een aparte prijs voor de beste speelster onder de 23 jaar.

Winnaars[bewerken]