Bruno Tattaglia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bruno Tattaglia
Personage uit The Godfather
Debuut De peetvader
Bedacht door Mario Puzo
Persoonsinformatie
Geslacht Man
Titel Onderbaas
Portaal  Portaalicoon   Media

Bruno Tattaglia is een fictief personage die voorkomt in Mario Puzo's The Godfather en het eerste deel van Francis Ford Coppola's The Godfather-trilogie van films. Hij verscheen ook in The Godfather: The Game, waar de speler hem doodt in een daad van wraak. In de film werd hij gespeeld door acteur Tony Giorgio.

Rol in de Godfather[bewerken]

Bruno is de zoon en onderbaas aan Philip Tattaglia, hoofd van een van de vijf New York Families. Samen met zakenpartner Virgil Sollozzo, slaat hij de eerste slag in de oorlog met de Corleone familie door te helpen Corleone Enforcer Luca Brasi te vermoorden. Echter, de pogingen van de familie om Don Vito Corleone te doden mislukken. Vito's zoon Sonny Corleone en zijn mannen hebben Bruno vermoord als wraak. De dood van Bruno (evenals de dood van Sonny later) is behulpzaam bij te vragen om Don Tattaglia en Don Corleone een einde te maken aan hun conflict.

Ondanks Bruno wordt gecrediteerd als onderbaas van Tattaglia, in het boek is hij zeer ontevreden en keurt de prostitutie van zijn vaders bedrijf af. Dit zou hem een minder waarschijnlijke kandidaat zijn voor onderbaas, net als het feit dat hij Philips jongste zoon is, zoals in het boek. John Tattaglia, in de roman, is op Sonny's vendetta lijst, en is vermoedelijk Philips echte onderbaas. In The Godfather: The Game, de speler, als Aldo Trapani, wordt gevraagd door Tessio voor het uitvoeren van een optionele hit op Johnny Tattaglia wie een van de zonen van Philip is.

Bruno's dood wordt niet gezien in de film (hoewel Sal Tessio zegt: "We hebben Bruno Tattaglia vannacht om 4 uur vermoord"), maar in The Godfather: The Game, gooide de hoofdpersoon Bruno in een oven om hem te verbranden, als wraak voor de moord op Aldo Trapani's vriendin, Frankie Malone.