Business Insider

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Business Insider
Logo
Type Online nieuwswebsite
Taal Engels
Eigenaar Axel Springer SE
Opgericht 2009
Oprichters Kevin P. Ryan
Dwight Merriman
Henry Blodget
Status Actief
Locatie New York
Link businessinsider.nl
Portaal  Portaalicoon   Media

Business Insider is een Amerikaanse nieuwswebsite die ook werkt met internationale edities in onder andere Groot-Brittannië, Australië, China, Duitsland, Frankrijk, Japan, Nederland, en Polen. Deze edities worden in de lokale talen Chinees, Nederlands, Frans, Duits, Pools, en het Japans gepubliceerd.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Business Insider werd opgericht in februari 2009 en heeft zijn hoofdkantoor in New York. Het werd opgericht door Kevin P. Ryan, Dwight Merriman, en Henry Blodget.[1] Naast het brengen van zakelijk nieuws verzamelt de website ook berichten van diverse andere websites. In juni 2012 waren er 5,4 miljoen unieke bezoekers.[2] Er zijn in 2017 nu gemiddeld circa 70 miljoen maandelijkse bezoekers.

Overname[bewerken | brontekst bewerken]

Op 29 september 2015 maakte Axel Springer SE bekend dat het een aandeel van 88% had genomen in Business Insider voor een bedrag van €306 miljoen.[1] Na de aankoop behoud Axel Springer een aandeel van 97%.

Andere websites[bewerken | brontekst bewerken]

In juli 2015 werd Tech Insider als zelfstandige website opgericht. Een team van 40 medewerkers werkt hier aan nieuwsgeving gericht op technologische onderwerpen.[3] In oktober 2016 lanceerde Business Insider een tweede zelfstandige website genaamd Markets Insider, een website gericht op mondiale marktgegevens en nieuwsberichten die zijn gebaseerd op Yahoo Finance. De gegevens worden geleverd door het Duitse Finanzen.net.[4]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]