Bwindi Impenetrable Forest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
gorilla in het Bwindi-woud

Het Bwindi Impenetrable Forest heeft een oppervlakte van 330 km² en is een stuk jungle dat naar schatting de laatste 25.000 jaar niet meer aan ecologische veranderingen onderhevig is geweest. Het ligt in het zuidwesten van Oeganda nabij Buhoma (dorp). In 1932 kreeg het zijn oorspronkelijke naam: Impenetrable Forest Reserve. In 1991 kreeg het de naam Bwindi Impenetrable Forest. Lokaal wordt het park gewoon Bwindi genoemd, de lokale naam voor bos of woud. Het park ligt op een hoogte tussen de 1160 en 2600 meter. Het park is vooral beroemd geworden om berggorilla's en de meer dan 300 vogelsoorten. Meer dan de helft van de wereldpopulatie van berggorilla's woont in dit park.

Het toerisme weet dit park meer en meer te vinden en vanuit Kisoro worden dan ook steeds meer jungletripjes georganiseerd. Behalve dat toeristen daar dan hopelijk een ontmoeting hebben met de zeldzame berggorilla's, kunnen er ook chimpansees, bavianen, colobussen, olifanten en luipaarden hun pad kruisen.

Het park wordt gezien als een van de rijkste gebieden in Afrika op het gebied van de flora, met -volgens de informatie van het park zelf- alleen al 200 verschillende boomsoorten.