Exterion Media

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf CBS Outdoor)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

CBS Outdoor (voorheen Viacom Outdoor) is een Amerikaanse buitenreclame-exploitant, in het bezit van mediaconglomeraat CBS Corporation. CBS Corporation heeft bedrijfsactiviteiten in vrijwel alle takken van (massa)media en entertainment en is wereldwijd actief, onder andere in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Nederland, Mexico, Frankrijk, Ierland, Finland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk en China.

In Nederland is CBS Outdoor al jarenlang marktleider op het gebied van buitenreclame. CBS Outdoor exploiteert reclame-objecten in grote gemeenten als Rotterdam, Eindhoven, Assen, Haarlemmermeer, Hilversum, Groningen en Amersfoort. In totaal verzorgt CBS Outdoor in meer dan 400 gemeenten reclamedragers als abri's, billboards, bus- en tramreclame, digitale schermen en stationsreclame.

In januari 2014 werd de naam van CBS Outdoor gewijzigd in Exterion Media. Deze wijziging volgde op de overname in september 2013 van CBS Outdoor International door Platinum Equity, een private-equitybedrijf.

Externe links[bewerken]