Carey Lowell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Carey Lowell
Carey Lowell tijdens het Tribeca Filmfestival 2011
Algemene informatie
Volledige naam Carey Lowell
Geboren 11 februari 1961
Huntington, New York
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1986 - heden
Beroep Actrice
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Carey Lowell (Huntington, 11 februari 1961) is een Amerikaans actrice.

Lowell is geboren in Huntington, New York. In haar jeugd spendeerde ze de meeste tijd aan reizen samen met haar vader, James Lowell, die geoloog was. Direct na de middelbare school had ze zich ingeschreven bij de Ford modeling agency. Ze was een model voor cliënten zoals Ralph Lauren en Calvin Klein voordat ze ging acteren.

Bekende rollen van Lowell zijn onder andere; assistent ambtenaar van het Openbaar Ministerie Jamie Ross uit de televisieserie Law & Order. Ze speelt in de derde spin-off Law & Order: Trial by Jury.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Haar eerste man was modefotograaf John Stember, met wie ze was getrouwd van 1984 tot 1988.[1] Ze is ook getrouwd geweest met de acteur Griffin Dunne van 1989 tot 1995 en heeft een dochter, Hannah Dunne, uit dat huwelijk.

Lowell trouwde met Richard Gere in 2002, na meerdere jaren daten. Het paar heeft een zoon, Homer James Jigme Gere, die is geboren voor hun trouwdag, in 2000. Lowell en Gere steunen het bewaren van de Tibetaanse cultuur en doen ook aan Tibetaans boeddhisme. In september 2013 gingen zij uit elkaar.[2]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]