Carnival Fantasy (schip, 1990)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Carnival Fantasy)
Ga naar: navigatie, zoeken
Carnival Fantasy
De Carnival Fantasy
De Carnival Fantasy
Geschiedenis
Besteld 1989
Werf Kvaerner Masa-Yards
Helsinki New Shipyard
Finland
In de vaart genomen maart 1990
In dienst 1990
Status in dienst
Eigenaren
Vlag Panama
Eigenaar Carnival Corporation & plc
Charteraar Carnival Cruise Lines
Algemene kenmerken
Type Cruiseschip
Lengte 261 m
Breedte 31 m
Diepgang 7,80 m
Tonnenmaat GT 70.367
Passagiers 2675
Vaart 21 kn
IMO-nummer 8700773
MMSI 353486000
Bemanning 920
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

De Carnival Fantasy is een cruiseschip van Carnival Cruise Lines en is het eerste schip uit de Fantasy-klasse. De Fantasy werd toegevoegd aan de vloot van Carnival in 1990 en is het oudste schip van de rederij dat tegenwoordig in de vaart is.

Renovaties[bewerken]

In 2008 werd de Fantasy in het kader van het renovatieprogramma "Evolution of fun" als derde schip verbouwd. Dit 250 miljoen dollar grote programma begin in 2007 met de restauratie van de Inspiration en Imagination. De Fantasy werd het derde schip. Hiertoe verbleef het schip in 2008 een maand in het droogdok.

Tijdens de renovatie kreeg het schip onder andere een aquapark. Dit onderdeel van het schip is ongeveer 4 verdiepingen hoog en 90 meter lang. Het beschikt over een dubbele glijbaan, diverse jets en waterfonteinen. De bodem van het zwembad is gemaakt van zeer flexibel materiaal, om eventuele schokken op te vangen. Ook werd een gebied op het achterste deel van het promenadedek toegevoegd. Het is uitgerust met een teakhouten vloer, tientallen stoelen, twee bubbelbaden en een bar. Dit gebied is alleen toegankelijk voor volwassenen, om de naam Serenity te kunnen behouden. De restauratie heeft er ook voor gezorgd dat het schip een midgetgolfbaan, een Mongools restaurant, nieuwe ontspanningsruimtes en internet verkreeg.

Atrium van Carnival Fantasy

Externe link[bewerken]