Naar inhoud springen

Categorie:Televisiepersoonlijkheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Icoontje broodkruimel

Deze categorie bevat een overzicht van alle personen wiens faam enkel haar oorsprong vond in herhaalde televisie-optredens, zonder dat ze aanvankelijk daadwerkelijk voor tv werkten. Meestal hadden deze mediapersoonlijkheden geen duidelijk definieerbaar beroep of functie. Hun enige job/taak/daad (voor de zender) was voor de camera's verschijnen.

Het gaat meestal om onbekende personen die dankzij deelname aan een bepaald televisieprogramma zo populair werden dat ze op basis van deze faam een carrière konden uitbouwen. Voorbeelden zijn o.m.: deelnemers aan realityseries, deelnemers aan talentenjachtshows, mensen die door een reportage geëxploiteerd werden, panelleden, rijke erfgenamen, familieleden van beroemdheden, ... In dat licht kunnen ook herhaaldelijk uitgenodigde deskundigen en woordvoerders voor bepaalde organisaties tot televisiepersoonlijkheden uitgroeien.

Overigens kunnen sommigen in een latere fase op basis van deze faam alsnog een duidelijker definieerbaar beroep beginnen uitoefenen (acteur, zanger, presentator, schrijver, model,...).

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 3 subcategorieën, van de 3 in totaal.

Artikelen in de categorie "Televisiepersoonlijkheid"

Deze categorie bevat de volgende 6 pagina’s, van de 6 in totaal.