Challenge Henri Goutars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De International Trial Master Championship (Challenge Henri Goutars) was de eerste voorloper van een officieel wereldkampioenschap in de trialsport. Het evenement werd van 1964 tot 1968 gehouden en de winnaar was, bij gebrek aan competitie van buiten Europa, de facto de officieuze wereldkampioen. In 1968 werd het omgedoopt in het FIM Europees kampioenschap trial en dat werd in 1975 opgewaardeerd naar het FIM Wereldkampioenschap trial.

WK Wereldkampioen 2e plaats 3e plaats
1964 Vlag van Verenigd Koninkrijk Don Smith (Greeves) Vlag van Duitsland Gustav Franke (Zündapp) Vlag van Duitsland Andreas Brandl (Zündapp)
1965 Vlag van Duitsland Gustav Franke (Zündapp) Vlag van Duitsland Andreas Brandl (Zündapp) Vlag van Duitsland Günter Sengfelder (Zündapp)
1966 Vlag van Duitsland Gustav Franke (Zündapp) Vlag van Verenigd Koninkrijk Don Smith (Greeves) Vlag van Verenigd Koninkrijk Sammy Miller (Bultaco)
1967 Vlag van Verenigd Koninkrijk Don Smith (Greeves) Vlag van Duitsland Gustav Franke (Zündapp) Vlag van Duitsland Andreas Brandl (Zündapp)