Travix International

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf CheapTickets.nl)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Travix
Travix International
Oprichting 2001
Hoofdkantoor Amsterdam, Nederland
Werknemers 500
Sector Toerisme
Omzet U.S. $ 2 miljard
Website Travix
Portaal:  Economie
Kantoorgebouw te Amsterdam waarin Travix is gevestigd

Travix International B.V. is een Online Travel Agent (OTA) die onder andere online vliegtickets verkoopt. Het bedrijf maakt deel uit van BCD Group, het familiebedrijf van John Fentener van Vlissingen. Travix beheert vijf merken in 39 landen: CheapTickets, BudgetAir, Vayama, Vliegwinkel en Flugladen.[1] De onderneming ontstond door een fusie van CheapTickets (Beins Travel Group B.V.), Vliegwinkel, Flugladen, BudgetAir (Airtrade) en Vayama. Het bedrijf is aangesloten bij SGR, ANVR, IATA. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam, heeft Travix kantoren in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, India, Curaçao, Verenigde Staten, Singapore en Australië.

Geschiedenis[bewerken]

Travix ontstond in 2011 door een fusie van CheapTickets, Vliegwinkel, Flugladen, BudgetAir (Airtrade) en Vayama. CheapTickets.nl, in 2001 opgestart door Beins Travel Group B.V. in Oosterhout, is het oudste onderdeel van het bedrijf. Het was de eerste prijsvergelijker van vliegtickets van lijndienstmaatschappijen en lowcostmaatschappijen in Nederland.

Beins begon al in 1996 te experimenteren met vergelijkingsmogelijkheden via internet, dat toen net opkwam. In de Verenigde Staten was het online boeken enorm aan het groeien. Met daar opgedane kennis werkte Beins aan de ontwikkeling van een engine om vliegtickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen op één website naast elkaar te kunnen aanbieden. Die site, cheaptickets.nl, verscheen in 2001.

Het gebruik van internet was nog gering, de markt klein en het overzicht van alle vluchten was destijds nog lang niet compleet, maar voor het eerst konden reizigers in Nederland online vliegtarieven vergelijken en direct een ticket boeken.

Activiteiten[bewerken]

Op de websites CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen en Vayama kunnen consumenten prijzen vergelijken van vliegtickets van lijndienst- en low cost-luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast biedt Travix via deze sites de mogelijkheid om hotels, huurauto’s, verzekeringen en andere reisgerelateerde producten en diensten te boeken.

Hack[bewerken]

In oktober 2011 werd de website CheapTickets gehackt, waarmee de hacker klantgegevens van 700.000 klanten in handen kreeg. De hacker kon zich toegang verschaffen tot deze gegevens doordat deze op een onvoldoende beveiligde testomgeving stonden. Het betrof verouderde informatie en er waren geen bankgegevens aanwezig. Er werd geen misbruik gemaakt van de gegevens en de hacker stelde het bedrijf op de hoogte van zijn bevindingen. Hierop werd de betreffende server offline gehaald.[2]

Externe link[bewerken]