Chris Stewart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Chris Stewart is een Brits ex-musicus en auteur. Stewart was een van de oprichters van de progressieve rockband Genesis.

Stewart was een klasgenoot van Tony Banks en Peter Gabriel, en zij speelden samen in een schoolband The Garden Wall. Samen met Mike Rutherford en Anthony Phillips, die in een andere schoolband The Anon speelden richtten zij in januari 1967 Genesis op.

Stewart heeft als drummer meegewerkt aan de eerste twee singles, "The Silent Sun"/"That's Me" en "A Winter's Tale"/"One-Eyed Hound". Deze tracks zouden later op veel heruitgaven van het eerste Genesis-album From Genesis to Revelation worden opgenomen. Daarnaast zijn diverse demo's uit de tijd met Stewart opgenomen op de Genesis Archive Box set, maar hij wordt nergens genoemd.

In 1968 verliet Stewart, die geen ambities had om professioneel musicus te worden, de band om vervangen te worden door John Silver. Stewart reisde vervolgens door Europa, en vestigde zich uiteindelijk op een boerderij "El Valero" in Orgiva, in de Alpujarras regio in Andalusië (Spanje). Hij is daar als gemeenteraadslid (verkozen op 27 mei 2007) voor de Groene Partij actief in de politiek. Chris is gehuwd met Ana Exton, ze hebben een dochter Chloë.

Publicaties[bewerken]