Chris White (bassist, 1943)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Chris White
Chris White in 2015
Algemene informatie
Volledige naam Christopher Taylor White
Geboren Barnet, 7 maart 1943
Geboorteplaats BarnetBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Genre(s) rock
Beroep zanger, muzikant, songwriter, muziekproducent
Instrument(en) basgitaar
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Christopher Taylor White (Barnet, 7 maart 1943)[1][2][3] is een Britse rockzanger, -bassist, songwriter en muziekproducent.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

White groeide op in Markyate, waar zijn ouders een winkel hadden.

Als bassist van The Zombies was White naast Rod Argent een van de beide songwriters van de band. Voor de soundtrack van de film Bunny Lake Is Missing (1965) schreef hij de twee nummers Nothing's Changed en Remember You. Zijn song I Love You, oorspronkelijk in 1965 opgenomen door The Zombies, was in 1968 een hit voor de band People!. Na de ontbinding van The Zombies in 1968 schreef en produceerde White materiaal voor Colin Blunstone en voor Rod Argents nieuwe band Argent. Samen met Rod Argent schreef hij de Argent-hit Hold Your Head Up, die zich zowel plaatste in de Verenigde Staten (#5) als ook in het Verenigd Koninkrijk (#5).

Later was White werkzaam als A&R-manager. Met zijn broer Matthew White formeerde hij de band White Circle. In 1990 kwam er een korte reünie van enkele van de oorspronkelijke Zombies-leden, waaronder White. Vanaf 2008 traden de nog levende oer-Zombies weer samen op.