Club de Golf Hacienda del Alamo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Earth Course

De Club de Golf Hacienda del Alamo speelt op de golfbaan van het Hacienda del Alamo Golf Resort, een resort in de Spaanse regio Murcia.

Resort[bewerken | brontekst bewerken]

De ontwikkeling van het resort begon administratief al in 1992. In 1998 werd 600 hectare grond gekocht en in 1999 ging de eerste spade de grond in. Het bestaat nu uit een hotel en huizen gelegen om twee golfbanen, 13 tennisbanen en paardenstallen.

Golfbaan[bewerken | brontekst bewerken]

De 18 holesbaan werd ontworpen door Dave Thomas en is op 92ha heel ruim aangelegd. Het clubhuis werd in 2007 geopend. De drivingrange heeft twee verdiepingen met 18 plaatsen beneden en 18 plaatsen boven. Daarnaast bevinden zich zes oefenholes.

In november is de baan altijd twee dagen gesloten, er wordt dan een toernooi voor de oprichters georganiseerd. In november 2009 is Alamo een van de vier banen in Spanje waar de tweede Stage van de Tourschool wordt gespeeld.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]