Colca Canyon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Colca Canyon is de kloof van de Colca in het zuiden van Peru. Hij ligt ongeveer 160 kilometer van Arequipa vandaan. Hij is meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon in Amerika. Daarentegen zijn de muren niet zo recht als bij de Grand Canyon. De Cotahuasi Canyon, meer noordwest gelegen, is gemeten op 3501 meter diep. Door de vormen van het landschap (terrassen) en de twee grote kloven is deze plek gemakkelijk te vinden op satellietfoto's. De Colcavallei is een kleurrijk gebied met dorpjes die door de Spanjaarden ontdekt zijn. De lokale bevolking houdt zich nog aan de oude tradities en leefwijze en maken gebruik van de landbouwterrassen.

Attracties[bewerken | brontekst bewerken]

Een condor vliegt over 'Cruz del Condor'.
Terrassen

'Cruz del Condor' is een toeristische plek. De kloof is het woongebied van de Andescondor (Vultur gryphus), een dierensoort die overal ter wereld wordt beschermd. Ze vliegen door de kloof, meestal 's ochtends en 's avonds. In de tussentijd zijn ze op zoek naar aas in een verder gelegen gebied. De condors zijn in trek bij toeristen, die dicht bij de condors kunnen komen. Soms naderen de condors tot zo'n 5 meter boven de aanwezige toeschouwers. 'Cruz del Condor' wordt flink bezocht door de toeristen. Vanaf dit punt is de kloof 1200 meter diep.

De 'La Calera' warmwaterbronnen zijn gevestigd in Chivay, de grootste stad van het Colca Canyon gebied.

Naam[bewerken | brontekst bewerken]

De naam Colca is ontstaan door de gaten die in de kloof te zien zijn. Deze gaten heten Colca's. Ze werden gebruikt door de Inca's en Pre-Inca's om voedsel in te bewaren voor slechtere tijden, zoals aardappelen en ander voedsel dat langer mee kan. Ze werden ook gebruikt als graven voor belangrijke mensen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De Spanjaarden hebben het gebied veroverd en hebben overal kerken gebouwd. De bewoners waren het niet eens met deze stap en hebben het in verval laten brengen. De Spanjaarden hebben geen verdere maatregelen genomen. Vanaf 1980 kun je het gebied bereiken via autowegen, die strak langs de rand van de kloof gebouwd zijn. De enige weg is vanuit Arequipa.

Panoramische foto[bewerken | brontekst bewerken]

Colca-Arequipa 141.jpg

Zie de categorie Colca Valley van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.