Cold Feet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Cold Feet is een Britse televisieserie, geproduceerd door Granada Television. De serie is geschreven door Mike Bullen. De eerste vijf seizoenen van Cold Feet werden van 1997 tot en met 2003 uitgezonden. In Nederland werd de serie uitgezonden door de VARA, in België was de reeks te zien op Canvas.

In Engeland won de serie de British Comedy Awards in 1999 en 2000. Na de eerste aflevering, die als los deel werd opgenomen, lag de serie stil voor 18 maanden. Pas na het winnen van een Gouden Roos in Montreux, werd het plan opgevat om er een serie van te maken.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Cold Feet is een scherpzinnige dramaserie doorspekt met de nodige Britse humor. De serie gaat over het alledaagse leven van dertig-plussers in Manchester en de onderwerpen waarmee zij te maken krijgen: vriendschap, liefde, trouwen, vreemdgaan, kinderen, carrière, seks en verlies. De serie draait om hoofdpersonen Adam Williams, Rachel Bradley, Pete en Jenny Gifford, David en Karen Marsden (en hun nanny Ramona).

Aan het begin van de serie leren de van oorsprong Ierse Adam en Rachel elkaar kennen doordat ze met hun auto's tegen elkaar rijden op de parkeerplaats bij de supermarkt. Ze worden waanzinnig verliefd en krijgen een relatie, al verloopt dat zeker niet altijd even vlekkeloos.

Pete is Adams beste vriend, ze delen alles met elkaar. Hij is getrouwd met Jenny. Ze denken na over gezinsuitbreiding.

Karen is vriendin van Rachel, zij is getrouwd met David. Ze hebben een zoon, Josh. David is een hardwerkende management consultant, die alles goed wil doen voor zijn gezin. Karen is thuis bij Josh, maar dat valt haar zwaar. Ze wil graag weer aan het werk als uitgever.

Op 21 september 2016 maakte de NPO bekend dat Cold Feet na 13 jaar weer terugkeert op de Nederlandse televisie. Vanaf 28 oktober wordt seizoen 6 uitgezonden. In deze serie zijn de hoofdpersonen inmiddels vijftigers. Adam komt terug naar Manchester vanuit Singapore om zijn oude vrienden op te zoeken. Hij heeft groot nieuws voor ze, waar iedereen er het zijne van vindt.

Rollen[bewerken]

Trivia[bewerken]

  • Helen Baxendale speelde ook mee in de televisieserie Friends, als vriendin/vrouw van Ross Geller (gespeeld door David Schwimmer).
  • De millenniumaflevering, waarin de drie koppels naar een verlaten kasteel op een eiland gaan om de overgang van oud naar nieuw te vieren, is opgenomen op het Britse eiland Lindisfarne.