Colors!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Colors!
Ontwikkelaar(s) Collecting Smiles
Uitgebracht Nintendo DS: juni 2007
iOS: september 2008
Nintendo 3DS: 5 april 2012
Nintendo Switch: 2020
Status Actief
Geschreven in C++
Categorie Digitale beeldbewerking
Licentie(s) Propriëtaire software
Website http://www.colorslive.com
Portaal  Portaalicoon   Informatica
colorslive.com
Type virtuele gemeenschap
Taal Engels
Registratie gratis
Eigenaar Collecting Smiles
Link www.colorslive.com
Portaal  Portaalicoon   Media

Colors! is een digitaal tekenprogramma voor de Nintendo DS, Nintendo 3DS, PlayStation Vita, iOS, Android, Windows 8 en Nintendo Switch. Het was oorspronkelijk gemaakt als homebrew voor de Nintendo DS. Het project is uiteindelijk uitgegroeid tot een officieel gelicenseerde applicatie voor de Nintendo 3DS, beschikbaar via de Nintendo eShop, bekend als Colors! 3D.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Colors! was uitgebracht in juni 2007, voor de Nintendo DS. Jens Anderson, programmeur en ontwerper, experimenteerde met de mogelijkheden van het destijds nieuwe console. Kort hierna maakte Rafał Piasek een online-galerij, waar mensen met het programma tekeningen kunnen uploaden.

Colors! werd al snel een van de bekendste homebrew applicaties voor de Nintendo DS, en in September 2008 werd een versie voor de iPhone en de iPod Touch uitgebracht.[1]

Eind 2010 werd de ontwikkeling van de Nintendo DS-versie van Colors! gestopt, hoewel men nog steeds via de DS-versie tekeningen kan uploaden.[2] Er werd aangekondigd dat er aan het eind van 2011 een versie voor de Nintendo 3DS uit zou komen, maar dat werd uiteindelijk uitgesteld tot 5 april 2012.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]