Computable

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Computable is een onafhankelijke website die zich met (nieuws)berichten, achtergronden en opinieartikelen over ICT richt op ICT-professionals en ICT-managers werkzaam in Nederland. Daarnaast geeft Computable negen keer per jaar een magazine uit voor ICT-managers.

Computable verscheen eind 1968 voor het eerst als vakblad voor automatiseerders bij de toenmalige Amsterdamse uitgeverij Diligentia, onder hoofdredacteurschap van K.O. Kolb. Door een overname in 1975 kwam Computable in handen van VNU. Nadat Computable halverwege 2012 werd overgenomen door de Persgroep Nederland, werd het vakblad per 1 juli 2014 doorverkocht aan Jaarbeurs en zijn digitale tak JB Digital. Sinds december 2013 vervult Sander Hulsman de functie van hoofdredacteur. Eerst ad interim en per 1 juli 2014 voor vast.

Computable richt zijn magazine sinds begin december 2014 specifiek op de ICT-manager. Zij kunnen het blad, dat in een oplage van 14.500 verschijnt, gratis ontvangen, mits zij voldoen aan de vastgestelde voorwaarden. De website wordt door Computable toegespitst op Nederlandse ICT-professionals. Zo voert Computable technische diepgang aan het online platform toe. Ook de ICT-manager kan op het online platform van Computable terecht. Hij vindt daar vooral documenten als best practises, case stories en whitepapers die hem ondersteunen in zijn besluitvorming. Computable.nl bereikt ongeveer 175.000 unieke bezoekers per maand en het Computable magazine heeft 14.000 abonnees.[1]

Computable rijkt elk jaar de "Computable Awards" uit aan opmerkelijke bedrijven, projecten en personen. De winnaars worden deels bepaald door de lezers van Computable.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]