Concepta Riley

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Concepta Riley
Personage uit Coronation Street
Debuut 23 december 1960
Laatst gezien 31 december 1975
Reden vertrek Verdween uit beeld
Bedacht door Tony Warren
Gespeeld door Doreen Keogh
Persoonsinformatie
Geslacht vrouw
Geboren 15 januari 1926
Geboorteland Vlag van Ierland Ierland
Nationaliteit Iers
Beroep Barmeid
Relatiebanden
Kinderen Christopher Heiwitt
Familie Harry Heiwitt (man overleed in 1967)
Sean Reagan (tweede huwelijk)
Sean Riley (vader)
Shelagh Riley (Moeder)
Portaal  Portaalicoon   Media

Concepta Riley is een personage uit de Britse televisieserie Coronation Street. Deze rol werd gespeeld door Doreen Keogh.

Leven[bewerken | brontekst bewerken]

1960-1963[bewerken | brontekst bewerken]

Begin jaren zestig was Concepta barmeisje in de plaatselijke kroeg van de straat de Rovers Return Inn. Daar woonde ze in bij Jack en Annie Walker. Ze ontmoette Harry Hewitt en in 1961 trouwde ze met hem. Ze trok datzelfde jaar bij Harry en zijn dochter Lucille in. In 1962 kregen Concepta en Harry een zoon die zij Christopher Heiwitt noemden. In 1962 werd Christopher gekidnapt door Joan Akers, een meisje dat zelf eerst een baby had gekregen dat overleden was. Concepta bleef in die tijd naar haar kind zoeken, maar kon hem nergens vinden. Na een bezoek van buurvrouw Elsie Tanner aan Joan Akers werd duidelijk dat Joan het kind had ontvoerd. Elsie schakelde de politie in en Concepta had haar zoon weer terug.

1963-1967[bewerken | brontekst bewerken]

Door de ontvoering van Christopher verlieten Concepta en haar gezin Coronation Street voorgoed om terug te gaan naar haar geboorteland Ierland. De dochter van Harry bleef achter in Weatherfield. In 1967 keerde Concepta echter terug naar Coronation Street om het huwelijk van Elsie Tanner bij te wonen. Toen werd bekend dat Harry in 1967 was overleden en Concepta weduwe was geworden.

1972-1975[bewerken | brontekst bewerken]

In 1972 keerde Concepta terug naar Weatherfield. Ze hertrouwde datzelfde jaar met Sean Regan. In 1975 kwam Concepta erachter dat Sean steeds achter andere vrouwen aanzat, waaronder Bet Lynch, het nieuwe barmeisje van de Rovers Return. Ze vertrok samen met haar man uit Coronation Street en werd nooit meer teruggezien.