Connie Neefs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Connie Neefs
Neefs in 2013
Algemene informatie
Volledige naam Connie Rita Francisca Neefs
Geboren Gierle, 10 juli 1952
Land Vlag van België België
Werk
Genre(s) Nederlandstalig
Beroep Zangeres
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Connie Rita Francisca Neefs (Gierle, 10 juli 1952) is een Vlaamse zangeres, actrice en presentatrice. Ze is de zus van Louis Neefs en de tante van Günther Neefs.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Connie Neefs studeerde in 1972 af in de eerste lichting die Studio Herman Teirlinck aflverde. In het begin van haar carrière deed ze her en der gastoptredens. In 1975 nam ze deel aan Canzonissima en in 1977 werd ze radiopresentatrice bij BRT 1 van het programma Zie zo zondag. Via gastoptredens in (Nederlandse) televisieprogramma's werd ze een bekend gezicht, hetgeen resulteerde in eigen programma’s zoals Op het terras en Mijn hart is vol muziek. Tussen 1982 en 1985 speelde ze de rol van Henriëtte in de Nederlandse televisiereeks De Poppenkraam[1].

In 1988 zong Neefs het Gordellied. In 1992 keerde ze terug naar de radio waar ze bijna vier jaar lang het programma Top of flop presenteerde. In 2000 werkte ze mee aan het herdenkingsconcert van haar broer, getiteld Louis Neefs 20 jaar later. Later schreef ze ook een boek over het leven en de carrière van Louis Neefs onder de titel Er zal altijd een zon zijn.

Connie Neefs treedt nog regelmatig op als solo-artieste of samen met andere zangers en zangeressen. In 2009 en 2010 toerde ze met de show Modewonderland. In 2016 bracht ze samen met Micha Marah het nummer Supermedicijn uit en maakte met haar ook een tournee. Eind 2017 verscheen de single Wachten op mijn dochter, een tekst die Neefs acht jaar eerder al geschreven had over haar dochter Hannelore. Muziek is van de hand van haar pianist Eric De Vos.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

  • Connie Neefs (1975)
  • Niets dan een lied (1983)
  • Van op een afstand (1992)
  • De weg van mijn hart (2001)