DFM (radiostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
DFM
Lancering 15 juni 2000, 17.30 uur (testuitzendingen), 1 juli 2000, 18.00 uur (officieel)
Eigenaar Russian Media Group
Voorganger(s) Radio 101
Uitzendgebied
Land Vlag van Rusland Rusland
Uitzendgebied Landelijk
Frequenties (FM) Moskou: 101.2 FM,

Sint Petersburg: 103.4 FM

Website
Portaal  Portaalicoon   Media

DFM (voorheen Dynamite FM) is een Russisch commercieel danceradiostation dat landelijk uitzendt. Het radiostation begon met uitzenden in 2000 in Moskou en Jekaterinenburg. DFM zendt vooral dance en remixen van populaire hits uit.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Dynamite FM begon op 1 juli 2000 in Moskou uit te zenden op de frequentie 101,2 MHz nadat het was gekocht door de Russian Media Group. Het station volgde hiermee Radio 101, dat tot dan toe op deze frequentie uitzond. Op 9 juli van datzelfde jaar begonnen de uitzendingen in Jekaterinenburg.

Sinds september 2005 ging het radiostation deels over op de afgekorte naam "DFM"; in alle jingles begon naast het hoofdmerk "Dynamite FM" ook de afkorting "DFM" te klinken. Tevens werd het logo vernieuwd. Op 3 maart 2006 werd het radiostation volledig omgedoopt tot “DFM”. Er kwam een nieuw logo en het gebruik van de oude naam Dynamite werd stopgezet.

Buitenlandse zenders[bewerken | brontekst bewerken]

Verschillende buitenlandse stations hebben de remixen en tracks van DFM overgenomen zoals:

  • DFM (Estland)
  • DJFM (Oekraïne, tot 24 februari 2022). Nadat de Russische invasie van Oekraïne was begonnen, stopte radiostation DJFM de samenwerking met DFM en verwijderde alle remixen en dancetracks van Russische muzikanten uit de playlist.