Dan Carter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Geplaatst:
11-08-2018
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Dan Carter
Carter in 2011
Carter in 2011
Persoonlijke informatie
Volledige naam Daniel William Carter
Geboortedatum 5 maart 1982
Geboorteplaats Leeston, Nieuw-Zeeland
Lengte 178cm m
Gewicht 89kg kg
Club-informatie
Huidige club Kobelco Steelers
Positie fly-half
Interlands
Jaren 2003-2015
Land Nieuw-Zeeland
Punten 112 (1598)
Portaal  Portaalicoon   Sport

Daniel William Carter (Leeston, Nieuw-Zeeland, 5 maart 1982) is een Nieuw-Zeelandse rugbyspeler: Carter speelde van 2003-2015 voor het Nieuw-Zeelands rugbyteam de All Blacks en is nu actief als fly-half bij de Japanse club Kobelco Steelers. Carter wordt beschouwd als de beste fly-half ter wereld.[1]

Carter werd in 2005, 2012 en 2015 benoemd tot World Rugby Player of the Year door de internationale sportbond World Rugby.[2] Hij won 3 keer de Super Rugby met zijn team de Crusaders en negen Tri-Nations en Rugby Championships met de All Blacks.

Carter is benoemd in de Nieuw-Zeelandse Orde van Verdienste.

Referenties[bewerken]

  1. Dan Carter | Rugby Union | Players and Officials. ESPN Scrum. Geraadpleegd op 14 August 2018.
  2. rugbybworldcup.com. "Daniel Carter named World Rugby Player of the Year 2015".