Daniel Truhitte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
13-01-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: matige vertaling met stijlfouten, vertaalfouten en spatiefouten

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Daniël Truhitte
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Daniël Lee Truhitte
Geboren 10 september 1943[1]
Geboorteplaats Sacramento , Californië[1]
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1965 - heden
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Daniel Lee Truhitte(10 september 1943 Sacramento ,Californië) is een Amerikaanse acteur , vooral bekend door zijn portret van Rolfe Gruber, de jonge Oostenrijkse telegraaf-bezorger die 'Sixteen Going on Seventeen' speelde samen met Charmian Carr in de film The Sound of Music (1965). Truhitte is een zanger, acteur, danser en leraar van jonge artiesten.

Carrière[bewerken]

Daniel Truhitte begon zijn dansopleiding op de leeftijd van 6 en begon op 10-jarige leeftijd met zanglessen. Toen hij 15 jaar oud was, ontving hij een studiebeurs voor The Sacramento Ballet. Na de middelbare school ontving Truhitte een studiebeurs voor het Pasadena Playhouse. Hij studeerde ook aan het Ambassador College in Pasadena, Californië.

Na de opname van The Sound of Music, vervoegde hij het United States Marine Corps.

In 1989 verhuisde Truhitte naar Weddington, North Carolina, en vervolgens naar Concord, North Carolina en begon jonge theateracteurs te onderwijzen. Hij verscheen in een aflevering van Entertainment Tonight[1] getiteld "Een dag in het leven van Daniël Truhitte" op 10 september 1993, nadat The Old Courthouse Theatre uit Concord , North Carolina hem vroeg om Kapitein von Trapp te spelen in hun productie van The Sound of Music. Truhitte portretteerde Captain von Trapp opnieuw in de Hudson, North Carolina Dinner Theater Production van The Sound of Music in oktober 2013.