Naar inhoud springen

Das schaffst du nie!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Das schaffst du nie!
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Taal Duits
Presentator(en) Sebastian Meinberg
Ariane Alter
Marc Seibold
Startdatum 23 mei 2017
Netwerk Vlag van Duitsland Funk
Abonnees 779.000
Geverifieerd ja
Creator Awards
  100k abonnees 2018
YouTube
Portaal  Portaalicoon   YouTube

Das schaffst du nie! (DSDN) is een Duits YouTube-kanaal dat is opgericht in mei 2017.[1] Het kanaal is van de BR jongerenzender Puls en van het Duitse media-aanbod Funk.[2] Sebastian Meinberg, Ariane Alter en Marc Seibold treden op als moderatoren in het jeugdformat.

Team[bewerken | brontekst bewerken]

Het team bestaat uit de moderators Ariane Alter, Sebastian Meinberg en de redacteur Marc Seibold.[3]

Concept[bewerken | brontekst bewerken]

De redacteur Marc Seibold kent verschillende taken toe. Deze taken zijn bijvoorbeeld 24 uur lang bomen planten in het regenwoud, fietsen, een festival lang op een paal zitten, op een trampoline springen[4] of in de whirlpool zitten. Als Ariane of Sebastian de taak winnen, kunnen ze Marc straffen. Als ze echter niet slagen, straft Marc hen.

Wereldrecord[bewerken | brontekst bewerken]

In november 2019: Das schaffst du nie! vestigde een Guinness-wereldrecord voor Die längste Marathon-Talkshow (Team) met een live-moderatie van 72 uur.[5] In het verlengde van de ARD-themaweek "Zukunft Bildung"[6] stond de talkshow in het teken van wetenschappelijke, politieke en alledaagse onderwerpen.[7] Het record werd live gezet door ARD-alpha op televisie op de YouTube-kanalen van Das schaffst du nie! en ARD-alpha-uitzending. Fragmenten uit de moderatie werden ook live uitgezonden in het hoofdprogramma van Das Erste en Bayerischer Rundfunk.[8] Voor het wereldrecord werd een uniek upcyclingbed gemaakt, dat vervolgens bij United Charity te koop was; de opbrengst ging naar de vereniging Sternstunden.[9]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]