De Verre Bergen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stichting De Verre Bergen
Kantoorpand Stichting De Verre Bergen
Doel Rotterdam en de Rotterdammers beter en sterker maken.
Opgericht 3 januari 2011
Personen
Voorzitter Martijn van der Vorm
Directeur Roelof Prins
Website

Stichting De Verre Bergen is een Nederlandse filantropische organisatie die op 3 januari 2011[1] werd opgericht door de familie Van der Vorm. De familie heeft haar geld verdiend in Rotterdam en wil met het fonds iets terugdoen voor de stad. De stichting richt zich met name op het aanpakken van maatschappelijke problemen in Rotterdam. De stichting is een algemeen nut beogende instelling (ANBI).[2]

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

De stichting heeft tot doel Rotterdam en de Rotterdammers beter en sterker te maken. Dat doet zij door sociaal maatschappelijke programma’s te steunen, ontwikkelen, uit te voeren en te onderzoeken op maatschappelijk rendement en de kennis hierover te delen.

Enkele programma's zijn:

  • De Kinderfaculteit die met een extra-schools programma leerlingen van basisscholen in Pendrecht laat ontdekken wat ze interessant vinden, waar ze goed in zijn en waar hun talenten liggen.
  • Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) die 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam wil bieden. Zo snel mogelijk meedoen met de Nederlandse samenleving is het doel.
  • Bouwkeet die met handvaardigheidsprogramma’s in zes verschillende high tech werkplaatsen wil bijdragen aan de ontwikkeling van soft skills, empowerment en wereldverbreding bij kinderen in de leeftijdscategorie 10-15 jaar en andere wijkbewoners in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken.
  • Moeders van Rotterdam die zich richt op zeer kwetsbare zwangeren en tot doel heeft de kansen op een gezonde zwangerschap en een gezonde en veilige kraamperiode met een goede start voor het kind te vergroten.
  • Buzz010 die met betaalbaar en veilig busvervoer kinderen van het Rotterdamse primair onderwijs ervaringen wil laten opdoen buiten het klaslokaal.
  • 8ste groepers mogen een keer meevaren met de Ab Initio, een schoolschip voor de binnenvaart. Om te proeven aan een beroep in die branche.

In maart 2019 werd bekend dat De Verre Bergen een basisschool opzet in Zuidwijk, met extra aandacht voor de groei van iedere leerling en extra ruimte voor leerkrachten om zich verder te professionaliseren[3].

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Het bestuur van Stichting De Verre Bergen bestaat uit vier personen. Voorzitter is Martijn van der Vorm die tevens voorzitter is van de raad van commissarissen van HAL Holding NV. Directeur is Roelof Prins, die twintig jaar ervaring heeft als investeerder bij HAL Investments in Rotterdam en het Amsterdamse NPM Capital. De stichting heeft een team van circa veertig medewerkers en is gevestigd aan de Parklaan 22 in Rotterdam.

Financiën[bewerken | brontekst bewerken]

De stichting stelt financiële informatie beschikbaar op de website en in de directieverslagen.