Death Before Disco

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Death Before Disco is een Belgische alternatieve-rockband met emo-invloeden. De band is opgericht in 2000. In augustus 2007 stopte de band ermee wegens aanhoudende interne ruzies.

Bezetting[bewerken]

Voormalige bandleden[bewerken]

Biografie[bewerken]

Death Before Disco is een rock/post-hardcore band met emo-invloeden, gevormd in 2000.

De band bracht in hun beginfase twee splits uit, met Severance en What Lies Within. Hierna, in 2003, vond de band hun definitieve bezetting waarna ze hun eerste full-album Party Bullet uitbrachten. Shows in België met Thursday, Coheed and Cambria en Strung Out volgden. Daarnaast toerde de band ook met Shai Hulud en Strung Out doorheen Europa en Jairus in het Verenigd Koninkrijk. Ze toerden in de zomer van 2006 in Indonesië.

In 2006 brachten ze Barricades uit. Een album dat een duidelijke evolutie in het geluid van de band toonde. Ze toerden begin 2007 door Duitsland met het Oostenrijkse Estate. Ook speelden in 2007 ze als enige Belgische band op Groezrock, het grootste punk/hardcore-festival van de Benelux.

Augustus 2007 meldde de band via hun MySpace dat ze ermee ophouden. Drummer Ace beloofde de fans nog een aantal onuitgegeven nummers op de myspace-pagina. De zanger van Death Before Disco speelt nu de Brusselse band Les Heritiers. Ace Zec drumt tegenwoordig bij Customs.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Ep's[bewerken]

  • Death Before Disco/Severance - 2001
  • Death Before Disco/What Lies Within - 2003