Naar inhoud springen

Defence for Children International

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Ojjm (overleg | bijdragen) op 19 okt 2019 om 23:15.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Defence for Children International
Defence for Children International
Geschiedenis
Opgericht 1979
Structuur
Voorzitter Benoit Van Keirsbilck
Werkgebied Wereldwijd; vestigingen in 48 landen
Hoofdkantoor Genève
Doel Bescherming van kinderrechten
Media
Website http://www.defenceforchildren.org

Defence for Children International (DCI) is een internatio­nale onafhankelijke organisatie met 42 internationale secties in alle werelddelen die wereldwijd opkomt voor rechten van kinderen.

Door onderzoek, voorlichting, belangenbehartiging, actie en rechtshulp verdedigt Defence for Children International de rechten van kinderen en stelt schendingen daarvan aan de kaak. Leidraad van het werk van Defence for Children International is het Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

In 2003 ontving de organisatie de Geuzenpenning.

Nederland

Defence for Children International Nederland houdt zich in het bijzonder bezig met de kernthema's: voorlichting over kinderrechten in het algemeen, vreemdelingenbeleid en kinderrechten, mishandeling en uitbuiting van kinderen en kinderen in conflict met de wet (kinderstrafrecht, kinderen in gevangenissen, herstelrecht, rechtshulp).

Palestina-Israël

Op 16 april 2016 verscheen een nieuw rapport van Defence for Children International Palestine met feiten over de wijdverspreide, systematische en geïnstitutionaliseerde mishandeling, gedurende het gehele proces, van Palestijnse kinderen binnen het Israëlische militaire detentiesysteem. Het rapport, overeenkomstig met het UNICEF rapport uit 2013, is gebaseerd op getuigenissen van 429 kinderen, gevangen gehouden door Israëlische militairen of politie op de bezette Westelijke Jordaanoever tussen januari 2012 en december 2015. Daarbij waren 116 kinderen van 12 tot 15 jaar oud. Driekwart van hen onderging een of andere vorm van psychisch geweld na de arrestatie[1][2]