Denis Kozjoechin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Denis Kozjoechin (Nizjni Novgorod, 1986) is een Russisch pianist.

Biografie[bewerken]

De pianist komt uit een muzikaal nest. Zijn vader is een componist en dirigeert kinderkoren. Hij kreeg al op jonge leeftijd pianoles van zijn moeder. Denis' broer is eveneens een begaafd pianist. Beiden kregen les van Dmitri Basjkirov te Madrid. In 2010 verblijft de pianist te Stuttgart waar hij zich voorbereidt op zijn master in de muziek.

Kozjoechins visie over muziekuitvoeringen[bewerken]

Een uitvoerder moet volgens hem goed kunnen communiceren met de luisteraar. Desgevraagd zei hij in dit verband: Een musicus moet over een zeker charisma beschikken. Hij moet tonen dat hij meer is dan het product van een bepaalde school en van een eigen aanpak getuigen. Ook moet hij de indruk geven dat hij zich nog verder kan ontwikkelen. Hij moet zo overtuigend spelen, dat zelfs mensen die het niet volledig met hem eens zijn, zijn spel kunnen appreciëren.

Onderscheidingen[bewerken]

Hij behaalde de derde prijs in 2006 bij de Leeds International Pianoforte Competition. In 2010 ontving hij de eerste prijs op de Koningin Elisabethwedstrijd. De pianist is enthousiast over de omkadering van deze veeleisende wedstrijd. Het betreft zowel de organisatie als het verblijf in gastgezinnen voor de duur van het concours.

Externe links[bewerken]