Digitaal Erfgoed Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie (voorheen Digitaal Erfgoed Nederland) inspireert en ondersteunt professionals in de erfgoedbeherende en cultuurproducerende sector om de kansen van digitale transformatie optimaal te benutten. Samen met de culturele instellingen werkt DEN aan het digitaal vaardig en toekomstbestendig maken van de sector. Het kennisinstituut draagt bij aan de professionalisering van de cultuurinstellingen door bij de kennisontwikkeling steeds het publiek centraal te stellen.

Het kennisinstituut publiceert over uiteenlopende thema’s die te maken hebben met digitale cultuur. Onderwerpen als auteursrechten bij het beschikbaar stellen van digitale cultuur, nieuwe businessmodellen en waarde-creatie, de rol van digitale transformatie bij culturele organisaties ten behoeve van bijvoorbeeld publieksbereik, inclusiviteit en educatie, samenwerkingsvormen bij het ontwikkelen van online of hybride cultuuraanbod, fondsenwerving etc. worden op de website uitgediept in artikelen en verhalen uit de praktijk.

Naast workshops en andere online en offline bijeenkomsten ten behoeve van deskundigheidsbevordering, biedt DEN in de DEN Academie strategische en operationele kennis aan over de  mogelijkheden van de digitale transformatie in de cultuursector.

DEN werkt onder meer nauw samen met het Netwerk Digitaal Erfgoed, en Europeana.

De stichting zonder winstoogmerk is in 1999 opgericht en gehuisvest in Den Haag. DEN ontvangt subsidie van het ministerie van OCW.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]