Dries van Merendree

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
15-09-2020

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: onvoldoende onafhankelijk bronnen die de E-waarde van dit onderwerp aantonen. Nagenoeg overgeschreven van de enige bron.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

De Dries van Merendree is een dries nabij de tot de Oost-Vlaamse gemeente Deinze behorende plaats Merendree, gelegen aan de Biezestraat.

Het betreft een driehoekig plein op een hoger gelegen deel van de vallei van de Oude Kale, dat nooit tot een open kouter is kunnen uitgroeien.

Om het driehoekige grasveld ontstond een kleine bewoningsconcentratie en het geheel stond in de 17e en 18e eeuw bekend als het Overpoucke Driesschelken.

De dries bevat een drinkpoel en is langs de randen met bomen beplant.