Eevee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Eevee
Pokémon
Nationaal
Ditto - Eevee (133) - Vaporeon
Japanse naam イーブイ
Evolutie van geen
Evolueert naar Eevee
Generatie Eerste
Soort Evolutie Pokémon
Evolutielevel zie tekst
Type normaal
Lijst van Pokémon

Eevee (Japans: イーブイ Ībui) is een Pokémon die voorkomt vanaf de eerste serie. Eevee lijkt een beetje op een klein bruin vosje.

De genetische code van Eevee is onstabiel, waardoor hij in verschillende vormen kan evolueren. Zijn naam is dan ook een afkorting voor evolutie. Door deze mogelijkheid tot diverse evoluties kan hij zich goed aanpassen aan zijn omgeving. Trainers kunnen speciale stenen gebruiken om Eevee te transformeren naar zeven verschillende soorten Pokémon waaronder:

  • De Watersteen verandert Eevee in Vaporeon, een Waterpokémon;
  • De Dondersteen verandert Eevee in een elektrotype Jolteon;
  • De Vuursteen verandert Eevee in Flareon, een Vuurpokémon.

In de tweede generatie (Gold en Silver) kreeg Eevee er twee evoluties bij: Espeon, een psycho-type en Umbreon, een duister type. Als je Eevee gelukkig maakt en hem een level traint evolueert hij, afhankelijk van de tijd in Espeon (overdag) of Umbreon ('s nachts).

In de vierde generatie (Diamond en Pearl) krijgt Eevee er nog twee evoluties bij, waardoor hij op een totaal komt van 7. Als Eevee een level omhoog laat gaan bij de Moss Rock evolueert hij in Leafeon, een gras-type, en als hij bij Ice Rock een level omhoog gaat, evolueert hij in Glaceon, een ijs-type.

In de zesde generatie (Pokemon X, Y en z) komt er nog een evolutie bij. Als eevee een level omhoog terwijl hij een Fee type aanval kent en minstens twee genegenheids hartjes heeft evalueert hij in Sylveon, een Fee type.

De aanvallen van Eevee zijn voornamelijk op snelheid gebaseerd, waaronder de zogenaamde Haal Neer-aanval.

In de derde generatie games is Eevee enkel in Fire Red, Leaf Green te krijgen. In Diamond/Pearl is hij in de Trophy Garden te vangen (Nationale dex). In de game Pokemon Platinum is Eevee te verkrijgen door naar Bebe te gaan in Hearthome City, maar ook door naar de Trophy Garden te gaan.

Ruilkaartenspel[bewerken]

Er bestaan 19 standaard Eevee kaarten, waarvan twee enkel in Japan uitgebracht zijn, en één Lt. Surge's Eevee kaart, allemaal met het type Colorless als element. Verder bestaat er nog één Metal-type Eevee δ-kaart.