El Gráfico

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
El Gráfico
Eerste editie in 1919
Eerste editie in 1919
Genre Sport
Frequentie Maandelijks
Eerste editie 1919
Land(en) Argentinië
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

El Gráfico is een klassiek Argentijns sportmagazine. De eerste editie verscheen in mei 1919 toen het nog een wekelijkse krant was. In 1925 werd het een exclusief sportmagazine. Sinds 2002 verschijnt het blad maandelijks. El Gráfico is één van de meest gelezen sportmagazines in Argentinië, maar ook in de rest van Latijns-Amerika wordt het magazine veelvuldig gelezen. Het blad kreeg de bijnaam La Biblia del deporte ("De bijbel van de sport").

Geschiedenis[bewerken]

De Uruguayaan Constancio Vigil stichtte in 1918 het magazine Atlántida, wat veel succes kende. Echter door de tragische week in januari 1919 stopten alle activiteiten. Hij moest hierdoor zijn eigen drukmachine kopen. Hij begon met El Gráfico en later dat jaar met Billiken (een magazine voor kinderen) en in 1922 Para Ti (tijdschrift voor vrouwen).

Ten tijde van het WK 1986, dat Argentinië won verkocht het blad 690.998 exemplaren, een record. Acht jaar eerder gingen al eens 595.924 exemplaren over de toonbank. Diego Maradona stond het vaakst op de cover, 134 keer, gevolgd door Daniel Passarella (58) en Norberto Alonso (54).[1]

De hoofdzaak van het magazine is voetbal, maar daarnaast wordt er ook bericht over atletiek, rugby, tennis, basketbal, motorsport en veldhockey.

Galerij[bewerken]

Referenties[bewerken]