Elvis Presley Museum (Culemborg)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Elvis Presley Museum
Locatie Culemborg
Coördinaten 51° 57′ NB, 5° 14′ OL
Type cultuurhistorisch museum
Thema Elvis Presley
Openingsdatum 26 december 2002
Detailkaart
Elvis Presley Museum (Nederland)
Elvis Presley Museum
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Het Elvis Presley Museum is een museum in de Gelderse stad Culemborg dat gewijd is aan de Amerikaanse zanger en acteur Elvis Presley.

Het museum werd op 26 december 2002 geopend door Ria Flake, een medewerker van Graceland in de Verenigde Staten. Graceland gaf het museum de officiële toestemming om de volledige naam van Elvis Presley te voeren.

De collectie is sinds circa 1960 bijeengebracht door de eigenaren John en Renée Vink. Verschillende originele stukken werden toegevoegd toen Elvis' neef Billy Smith een bezoek aan Nederland bracht. Daarnaast werd de collectie uitgebreid met schenkingen van particulieren en van Graceland.

Er zijn drie zalen, verdeeld over twee verdiepingen. Met muziek van Elvis op de achtergrond, worden in vitrines en aan de muren memorabilia getoond die van de artiest zelf zijn geweest, waaronder verschillende gouden platen, jassen, een glitterriem, brillen, sieraden, een pyjama en de overall die Elvis de dag voor zijn dood droeg.

Daarnaast is er allerlei merchandise te zien, zoals sleutelhangers, zeep, poppen, klokken, Elvis-bier en originele whiskeyflessen die voorzien zijn van een speeldoos. Verder kent het nog een museumwinkel.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]