Erik van Trommel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Erik van Trommel
Erik van trommel-1469733003.jpg
Algemene informatie
Geboren Den Haag, 2 april 1967
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1998-2010
Beroep acteur
scenarioschrijver
producent
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Erik van Trommel (Den Haag, 2 april 1967) is een Nederlands acteur, producent en scenarioschrijver. Hij is met name bekend als Ernst uit het kinderprogramma Ernst, Bobbie en de rest. Samen met Gert-Jan van den Ende (Bobbie) begon hij in 1987 als programmamaker met het maken van kinderliedjes en -programma's voor kinderen die werden verpleegd in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

In 1989 maakte het duo een overstap naar een lokale televisieomroep. Tevens trokken ze met een kindershow door Nederland. In 1991 traden Van Trommel en Van den Ende in dienst van de omroep Kindernet, waar ze medeverantwoordelijk werden voor de aankoop van programma's en de programmering. In 1997 kregen ze de kans een eigen avontuur te maken: Ernst, Bobbie en de Rest: In de dierentuin. Dit was zo'n succes dat er diverse avonturen volgden. Ook de optredens in het land trokken in de loop der tijd steeds meer bezoekers. Vanaf 2002 presenteert het duo het jaarlijkse kinderfestijn Het Feest van Sinterklaas. Vanaf 2003 werden de avonturen van Ernst, Bobbie en de Rest niet meer uitgezonden op Kindernet, maar op Fox Kids (nu Disney XD). Vanaf 1 oktober 2009 zijn de avonturen van Ernst, Bobbie en de Rest verplaatst naar Net 5. Vanaf 2011 zijn Ernst, Bobbie en de Rest op RTL 8 te zien.

Naast Ernst en Bobbie schrijft en produceert van Trommel de kinderseries "XMIX", Burgers' Zoo en Waarom, Burgers' Zoo Natuurlijk, de Ep de Pret Show, Uitgelicht Burgers' Zoo en de theatershows Bobo's verjaardag show en Checkpoint Theater. Deze programma's produceert en bedenkt hij samen met Gert-Jan van den Ende met hun bedrijf Trend Media.

Voor zijn werk kreeg Van Trommel op 29 april 2006 een lintje uitgereikt en in 2002 de Gouden Stuiver als beste kinderprogramma voor Ernst, Bobbie en de rest.