FC Berlaar-Heikant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf FC Heikant)
Ga naar: navigatie, zoeken
FC Heikant
Naam Football Club Berlaar-Heikant
Stamnummer 7734
Opgericht 1972
Plaats Berlaar
Voorzitter Vlag van België Geert Fierens
Competitie 1ste Prov. Antwerpen
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Tenue
Geldig voor 2013/14
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

FC Berlaar-Heikant is een Belgische voetbalclub uit het gehucht Berlaar-Heikant in Berlaar. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 7734 en heeft paars en wit als clubkleuren. De club speelt al sinds zijn oprichting in de Antwerpse provinciale reeksen.

Geschiedenis[bewerken]

De club ontstond in 1972 en sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond, waar men in de laagste provinciale reeksen ging spelen. Eerst speelde men op een terrein aan de Bosstraat, maar na een jaar verhuisde men al naar de Melkouwensteenweg.

In 1977 promoveerde de club naar Derde Provinciale. De club ging nog enkele maal op en neer tussen Derde en Vierde Provinciale. Op het einde van de eeuw steeg de club na een promotie in 1998 en 1999 in korte tijd van Vierde naar Tweede Provinciale. In 2000 zakte FD Heikant weer naar Derde, maar in 2001 promoveerde men al weer naar Tweede Provinciale, waar men zich nu wel kon handhaven. In 2006 degradeerde men even, maar via de eindronde keerde men in 2007 weer terug op het tweede niveau.

De club bleef het nu goed doen en miste in 2008 net de eindronde. In de Beker van Antwerpen behaalde men de finale, maar daar werd van Wuustwezel FC verloren. In 2009 kende men wel succes in de eindronde en FC Heikant stootte zo voor het eerst door naar het hoogste provinciale niveau, Eerste Provinciale. Het verblijf op het hoogste niveau bleef beperkt tot een jaar en in 2010 zakte men weer.

Externe link[bewerken]