FC Hoogeinde Sint-Gillis-Waas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
FC Hoogeinde
Naam Football Club Hoogeinde
Stamnummer 7494
Opgericht 1970
Plaats Sint-Gillis-Waas
Stadion Gilbert Beck Stadion
Capaciteit 1.000
Voorzitter Marc Van Duyse
Trainer Glenn Van Roeyen
Assistent Peter Van Driessche
Competitie 4de Prov. Oost-Vlaanderen
Tenue
Geldig voor 2019/20
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

FC Hoogeinde is een Belgische voetbalclub uit Sint-Gillis-Waas. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 7494 en heeft rood-zwart als kleuren. De club sloot zich in 1970 aan bij de Voetbalbond, na de oprichting in 1969 en één jaar liefhebbersvoetbal. FC Hoogeinde speelt al heel zijn bestaan in de Oost-Vlaamse provinciale reeksen. Etymologisch gezien is de clubnaam een hoogtetoponiem. 'Hoog' zou letterlijk verwijzen naar de hoge ligging t.o.v. de andere wijken in Sint-Gillis-Waas (9 meter boven de zeespiegel). 'Einde' zou verwijzen naar het einde van de provincie.

Sint-Gillis-Waas is ontstaan vanuit de monnikenvestiging op Kluizemolen, het gekende Gerwinus-verhaal. De boeren gingen zich op de omliggende gronden vestigen om die te bewerken. Hoogstwaarschijnlijk is dit ook het verhaal van de wijk Hoogeinde: de boeren zochten letterlijk een hoge en droge plaats om zich te vestigen, vaak op verbindingswegen tussen verschillende bewoningskernen. Waarschijnlijk had de aanwezigheid van een beek er ook mee te maken: de Roosakkerbeek.

Accommodatie[bewerken | brontekst bewerken]

Het voetbalveld van FC Hoogeinde is gelegen in een landelijke, groene omgeving in het gehucht Hoogeinde in Sint-Gillis-Waas. De club beschikt over één voetbalveld (natuurgras). De club voorziet een tribune aan de zuidkant van het terrein die overdekte staanplaatsen biedt aan de supporters.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]