Faster (2010)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
faster
Regie George Tillman Jr.
Producent Martin Shafer, Liz Glotzer, Tony Gayton, Robert Teitel
Scenario Tony Gayton, Joe Gayton
Muziek Clint Mansell
Montage Dirk Westervelt
Cinematografie Michael Grady
Distributie CBS Films, TriStar Pictures
Première 2010
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget 24 miljoen dollar
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Faster is een Amerikaanse film van George Tillman Jr. uit 2010 naar een scenario geschreven door Tony Gayton en Joe Gayton.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De hoofdrolspelers in deze film zijn Dwayne Johnson en Billy Bob Thornton. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Californië waar Johnson, een oud-gevangene, zijn vermoorde broer wil wreken. Tijdens de zoektocht naar alle personen die te maken hebben met de moord op zijn broer wordt hij achtervolgd door een bijna gepensioneerde politierechercheur en een egocentrische huurmoordenaar. Johnson is op een missie en niets lijkt hem tegen te houden.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Dwayne Johnson, Oliver Jackson-Cohen en Maggie Grace trainden een dag bij een stuntrijschool om in de film met de specifieke auto's te kunnen rijden.
  • Voor de vechtscène in het toilet van de club moest Johnson twee dagen spenderen om de vechtstijl "52 blocks" te leren, een stijl ontworpen van de Westkust gevangenissen.
  • George Tillman Jr. gaf alle acteurs een folder gevuld met informatie over hun specifieke rol en ook een lijst met films die ze moesten bekijken en notities van maken.
  • Hoewel Driver zijn kleren niet verandert gedurende de 5-daagse periode van de film, heeft kostuumontwerper Salvador Perez Jr. toch 30 identieke kostuums voor hem gekocht.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]