Lemen voeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Feet of Clay)
Lemen Voeten
Oorspronkelijke titel Feet of Clay
Auteur(s) Terry Pratchett
Vertaler Venugopalan Ittekot
Reeks/serie Schijfwereld
Genre Fantasy
Uitgever Het Spectrum
Uitgegeven 1996, 2000
Pagina's 298 blz
ISBN 902746894X
Voorloper Maskerade
Vervolg Berevaar
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Lemen Voeten (Engels: Feet of Clay) is het 19e boek uit de Schijfwereld-serie (Discworld), geschreven door Terry Pratchett. Het boek is voor het eerst verschenen in 1996.

Samenvatting[bewerken | brontekst bewerken]

Dit deel uit de schijfwereld-serie is een (parodie op het) detectiveverhaal. Het boek speelt zich af rond de stadswacht in Ankh-Meurbork, waar commandeur Douwe Flinx (Samuel Vimes) inmiddels getrouwd is met de adellijke freule Sibilla Ramkin. Kapitein Biet (Carrot) is nu kapitein van de wacht. Er vindt een aantal moorden plaats waar Golems de schuld van krijgen. Heer Ottopedi (Lord Vetinari) wordt langzaam vergiftigd. Bobo Bollebos (Nobby) blijkt de laatste afstammeling van een graaf van Ankh. Angoea (Angua), de weerwolvin koestert nog steeds een hopeloze liefde voor Biet. Een dwerg treedt in dienst bij de wacht als forensisch alchemist en blijkt een vrouwtjesdwerg te zijn.

In een ingewikkelde en hilarische plot, die doet denken aan P.G. Wodehouse volgen de verwikkelingen elkaar snel op. Uiteindelijk loopt alles uiteraard goed af. Een vrijgemaakte Golem neemt dienst bij de wacht.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]


Leesvolgorde van de Schijfwereld
Voorloper:
Maskerade
19e Schijfwereld-boek Vervolg:
Berevaar
Voorloper:
Te Wapen
4e Wacht-verhaal Vervolg:
Houzee!