Football Manager

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Zie artikel Voor het gelijknamige spel uit 1982, zie Football Manager (computerspel uit 1982).
Football Manager
Ontwikkelaar(s) Sports Interactive
Uitgever(s) Sega
Genre(s) Sport, simulatie
Platform(s) Windows, Mac, Linux
Navigatie
Eerste spel Football Manager 2005
(5 november 2004)
Laatste spel Football Manager 2018
(10 november 2017)
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Football Manager is een voetbalmanagementspelserie van de Britse computerspellenfabrikant Sports Interactive voor de pc. In de spellen kruipt de speler in de huid van een manager van een bestaand voetbalteam. De speler heeft leiding over de transfers, het elftal zelf, het trainingsschema en nog veel meer.

De serie ontstond nadat Championship Manager-ontwikkelaar Sports Interactive en software-uitgever Eidos Interactive in 2004 tot een breuk kwamen. Sports Interactive besloot vervolgens om een nieuwe voetbalmanagementserie te beginnen onder de naam Football Manager, terwijl Eidos de naam Championship Manager behield en zelf zijn eigen weg ging.

De FM-serie is wereldwijd de meest succesvolle managementserie van het circuit. Ook in Nederland en België zijn de spellen zeer populair en er zijn diverse Nederlandstalige fansites waar meer informatie over de spellen ingewonnen kan worden. Ook is er op deze sites de mogelijkheid om je spel up-to-date te houden; na elke transferdeadline is er een update voor de spellen te krijgen. De spellen worden normaal gesproken uitgebracht in oktober/november.

Spellen[bewerken]

Externe link[bewerken]