Football Manager

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Football Manager is een voetbalmanagerspel van de Britse computerspellenfabrikant Sports Interactive voor de PC, waarbij de speler in de huid kruipt van een manager van een bestaand team. De speler heeft leiding over de transfers, het elftal zelf, het trainingsschema en nog veel meer.

Het spel ontstond nadat Championship Manager-ontwikkelaar Sports Interactive en software-uitgever Eidos Interactive in 2004 tot een breuk kwamen. Sports Interactive besloot vervolgens om een nieuwe voetbalmanagementserie te beginnen onder de naam Football Manager, terwijl Eidos de naam Championship Manager behield en zelf zijn eigen weg ging.

De FM-serie is wereldwijd de meest succesvolle managersgame van het circuit. Ook in Nederland en België is dit spel zeer populair en er zijn diverse Nederlandstalige fansites waar meer informatie over het spel ingewonnen kan worden. Ook is er op deze sites de mogelijkheid om je spel up to date te houden; na elke transferdeadline is er een update van het spel te krijgen. De de release van Football Manager is oktober-november.

Ook zijn er verscheidene andere tools voor FM te downloaden. Onder andere Face-packs (met logo's van ploegen en gezichten van spelers), scouting tools (om snel en eenvoudig nieuwe talenten te ontdekken), skins (die het uitzicht van het spel beïnvloeden), trainingsschema's en tactieken.

Er worden kampioenschappen georganiseerd en zelfs wedstrijden tussen verschillende sites en fora. Daarnaast is er ook nog een Open Nederlands Kampioenschap Football Manager.


Externe links[bewerken]