Formula Regional Middle East Championship

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Formula Regional Middle East Championship
Actieve jaren 2023-heden
Regio Midden-Oosten
Discipline formuleracing
Kampioen Vlag van Finland Tuukka Taponen
Team Vlag van Frankrijk R-ace GP
Auto Tatuus
Organisatie Top Speed
https://en.fregionalme.com/
Portaal  Portaalicoon   Autosport

Het Formula Regional Middle East Championship is een autosportkampioenschap in het formuleracing, georganiseerd door Top Speed. Het kampioenschap valt binnen de Formule Regional-categorie.

Nadat Top Speed in 2023 de naam van het Formula Regional Asian Championship wilde gebruiken om een kampioenschap in Zuidoost-Azië te organiseren, besloot het voor het kampioenschap in het Midden-Oosten een nieuwe naam te geven.

Auto[bewerken | brontekst bewerken]

Het kampioenschap rijdt met auto's van Tatuus. De auto's zijn gebouwd van koolstofvezel en bevatten een monocoque chassis, inclusief een aantal veiligheidsvoorzieningen, waaronder een halo. De auto's bevatten een motorblok van Alfa Romeo met 270 pk en een inhoud van 1.75 liter, gebouwd door Autotecnica.

Kampioenen[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Coureur Team Tweede Derde
2024 Vlag van Finland Tuukka Taponen Vlag van Frankrijk R-ace GP Vlag van Verenigd Koninkrijk Taylor Barnard Vlag van Brazilië Rafael Câmara
2023 Vlag van Italië Andrea Kimi Antonelli Vlag van India Mumbai Falcons Racing Limited Vlag van Verenigd Koninkrijk Taylor Barnard Vlag van Brazilië Rafael Câmara