Frans Ramon (politicus)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Frans Ramon (Ieper, 19 juni 1952) is een voormalig Vlaams volksvertegenwoordiger.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Ramon studeerde Germaanse talen aan de Katholieke Universiteit Leuven en stond daarna tien jaar in het onderwijs als leraar Nederlands. Ook engageerde hij zich in de jeugdbeweging en werd hij later afgevaardigde voor de KSA/KSJ in Brussel. Bij de KSA hield Ramon zich vooral bezig met internationale relaties en op die manier kwam hij in de raad van bestuur van Broederlijk Delen. In 1989 gaf hij zijn job als leerkracht op om tot 1999 coördinator te worden bij ngo Withuis Voluntariaat, waar hij verantwoordelijk was voor het algemeen beleid en het partijbeleid.[1]

Ramon werd lid van Agalev, sinds 2003 Groen genaamd, en werd voor deze partij van 2005 tot 2018 gemeenteraadslid van Kuurne. Van 2013 tot 2015 was hij er schepen en van 2016 tot 2018 voorzitter van de gemeenteraad.

Bij de tweede rechtstreekse Vlaamse verkiezingen van 13 juni 1999 werd hij verkozen in de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt. Hij bleef Vlaams volksvertegenwoordiger tot juni 2004. Na zijn parlementaire carrière werd hij pedagogisch verantwoordelijke en coördinator van Studio Globo, een ngo die zich specialiseert in ontwikkelingseducatie.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]