Frans de Nerée tot Babberich

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Frans de Nerée tot Babberich
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Frans Joseph Ferdinand Maria de Nerée tot Babberich
Geboren 3 december 1943
Partij CDA
Titulatuur Mr.
Politieke functies
2002-2010 Lid Tweede Kamer
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Frans Joseph Ferdinand Maria de Nerée tot Babberich (Vught, 3 december 1943) was van 11 juni 2002 tot 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA.

Familie[bewerken | brontekst bewerken]

De Nerée is een lid van de familie De Nerée. Hij is een zoon van mr. Frans Joseph Willem Marie de Nerée tot Babberich, heer van Babberich (1897-1959), vicepresident Gerechtshof te 's-Hertogenbosch en Marie Louise Fréderique Emélie Regout (1905-1982).

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

De Nerée was onder meer raad voor fiscale- en douane-aangelegenheden bij de Permanente vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie. In 2005 en 2006 was hij voorzitter van het Benelux-parlement. Hij woont in Tervuren in Vlaams-Brabant. De Nerée houdt zich als Kamerlid vooral bezig met financiën (begroting), internationaal belastingrecht en vennootschapsbelasting), buitenlandse zaken, Europese zaken en economische zaken. In het verleden[(sinds) wanneer?] was hij onder meer wetenschappelijk medewerker handelsrecht bij de Rijksuniversiteit Leiden, hoofdinspecteur der belastingen en hoofd afdeling bilaterale zaken, directie internationale fiscale zaken, bij het ministerie van Financiën. Momenteel[(sinds) wanneer?] is De Nerée naast zijn parlementaire werkzaamheden penningmeester/lid van het bestuur van de Stichting IFA-congressen, lid van het algemeen bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Belastingwetenschap. Na zijn gymnasium-b diploma behaald te hebben heeft hij rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij tevens preses was van de Juridische faculteit der Leidsche studenten. Daarna heeft hij aan post-academisch onderwijs nog belastingrecht gevolgd aan dezelfde universiteit.

Frans de Nerée tot Babberich wordt ook wel Frans de nee-nee genoemd vanwege zijn verzet in de fractie tegen extra uitgaven. Hij houdt van golf, bridge en lezen.

Voorganger:
Jean-Marie Happart
Voorzitter van het Beneluxparlement
2005 - 2006
Opvolger:
Roger Negri