Frederick Windsor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Frederick Michael George David Louis Windsor (Londen, 6 april 1979) is lid van de Britse koninklijke familie. Hij is de zoon van prins Michael van Kent, een kleinzoon van koning George V, en diens echtgenote, prinses Michael van Kent.

Prins Michael van Kent trouwde met een rooms-katholieke vrouw, waardoor hij volgens de Act of Settlement uit 1701 zijn rechten op de Britse troon verloor. Zijn kinderen werden echter bij de Anglicaanse Kerk gedoopt, waardoor Frederick wel recht heeft op de troon.

Frederick kreeg les aan Ludgrove in Wokingham, Berkshire, en vervolgens aan Eton College, Magdalen College en Oxford University. Hij heeft stage gelopen bij een bank, waarna hij in de pers werd zwartgemaakt voor cocaïnegebruik. Hij heeft modellenwerk gedaan voor Burberry.

Hij werkt als analist bij de investeringsbank JPMorgan in Londen.

Op 12 september 2009 trouwde hij met actrice Sophie Winkleman. Hij had hiervoor toestemming gekregen van koningin Elisabeth II, zoals vereist is krachtens de Royal Marriages Act (1772). Frederick en Sophie hebben samen één kind, dochter Maud Elizabeth Daphne Marina (geboren op 15 augustus 2013).