Freya Perdaens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Freya Perdaens
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboortedatum 29 januari 1989
Geboorteplaats Mechelen
Regio Kieskring Antwerpen, Vlaanderen
Land Vlag van België België
Partij Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA)
Vlaams Parlementslid
Aangetreden juni 2019
Portaal  Portaalicoon   België
Politiek

Freya Perdaens (Mechelen, 29 januari 1989) is een Belgisch Vlaamsgezind politica actief binnen de N-VA.

Levensloop[bewerken]

Perdaens is afkomstig van Nekkerspoel. Ze studeerde aan het Berthoutinstituut Klein Seminarie Mechelen en de Katholieke Hogeschool Mechelen.

Ze werd consulente bij Tempo-Team, operation and conversation & account manager bij Just-Eat, internal sales bij Brunel ICT, marketeer bij Solar Systems en vervulde in 2011 korte opdracht als vervangleerkracht in de Technische Scholen van Mechelen. In januari 2013 maakte ze de sprong naar de politieke wereld met functies voor de N-VA als assistent van senator Bart De Nijn, kabinetsadviseur voor de Mechelse schepenen van N-VA en parlementair medewerker van Marc Hendrickx en Willy Segers.

Perdaens stelde zich kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, waarbij ze vanop plaats 16 een totaal van 354 stemmen haalde. Later stelde ze zich kandidaat voor de federale verkiezingen van 2014 waar ze vanop een 21e plaats dingde naar een zetel in de Kamer van volksvertegenwoordigers. Ze raakte echter niet verkozen.

In januari 2016 werd Perdaens na het ontslag van Wim Jorissen gemeenteraadslid van Mechelen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 koos de N-VA afdeling Mechelen voor Perdaens als lijsttrekster, boven eerste schepen Marc Hendrickx, die op de tweede plaats stond.[1] Ze werd verkozen in de gemeenteraad, maar de N-VA die de vorige legislatuur nog deel uitmaakte van de meerderheid, werd de partij uit de coalitie geweerd. Sindsdien voert ze oppositie als N-VA-gemeenteraadslid.

Perdaens werd bij de verkiezingen van 26 mei 2019 verkozen als Vlaams Parlementslid op de lijst van de N-VA in de Kieskring Antwerpen met 11.183 voorkeurstemmen.[2] Ook werd ze als deelstaatsenator naar de Senaat gestuurd.

Perdaens woont met haar echtgenoot in Hombeek. Ze outte zich meermaals als biseksueel.